Grovboller – Finax brødblanding

Overrask børnene med nybagte, grove fuldkornsboller eller pølsehorn og pizzasnegle. Tag dem med i kurven på udflugten, eller giv børnene dem med i madpakken.


Opskrift til 18 grovboller

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 ps. Grovboller
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 5½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: dejen kan også bruges til at lave lækre og velsmagende fuldkornspizzasnegle.