Groft landbrød

Prøv et superlækkert og sundt brød til morgenmaden, eftermiddagssnacken eller som tilbehør til frokost eller aftensmåltid. Her får du opskriften på et kernefyldt landbrød.


Opskrift til 2 brød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 6 dl vand
  • 25 g olie
  • 200 g Finax Økologiske Havregryn, grovvalsede
  • 200 g Finax Økologiske frø, eks.hørfrø og solsikkekerner
  • 800 g Finax Økologisk Hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

Del

Print

  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen, og 2 brød formes.
  5. Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).