Grødboller – Finax brødbladning

Bageglæde og forkælelse er én og samme ting med nybagte grødboller på bordet. Vores økologiske grødboller er en skøn kombination af havre, hørfrø og solsikkekerner, der giver en god luftig og saftig bolle med bid i.


Opskrift til 12 boller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
55 min.

Ingredienser

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt. Tilsæt melblandingen, og ælt grundigt i 10 minutter enten med en grydeske eller
    i en røremaskine ved lav hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form 10-12 boller med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dyp skeen i vand, så dejen ikke klistrer på skeen. Drys evt. med solsikkekerner.
  5. Sæt bagepladen direkte i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C), og bag den i 12-15 minutter.

Tip! Lav koldhævede grødboller.. Anvend istedet 10 g gær, og  følg fremgangsmåden ovenfor, dog skal dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.