Økologiske grødboller – Bageblanding

Bageglæde og forkælelse er én og samme ting med nybagte grødboller på bordet. Vores økologiske grødboller er en skøn kombination af havre, hørfrø og solsikkekerner, der giver en god luftig og saftig bolle med bid i.

Når det skal være nemt at bage økologisk bagværk, er vores Økologiske Grødboller Bolleblanding perfekte! Det eneste du skal gøre, er at tilsætte vand og gær. Nemmere bliver det vist ikke. De skønne boller kan også koldhæves, så der er morgenboller klar på ingen tid.

Se opskrift
oekologiske groedboller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske grødboller – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser

Opskrift

12 boller

3 ½ dl lunkent vand (30°C)
1 ps. Valsemøllen Grødblanding (180 g)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen Melblanding (320 g)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt. Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form 10-12 boller med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dyp skeen i vand, så dejen ikke klistrer på skeen. Drys evt. med solsikkekerner. Sæt bagepladen direkte i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C), og bag den i 12-15 minutter.

Tip: Du kan sagtens koldhæve Valsemøllen Økologiske Grødboller. Anvend istedet 10 g gær, og følg fremgangsmåden ovenfor, dog skal dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.

Duften af nybagte boller er og bliver en fornøjelse at stå op til. Lav de lækre og saftige grødboller helt enkelt.