Grydebrød – Glutenfri

Skønt glutenfrit grydebrød der er perfekt tilbehør til både suppe og salater.

Anja Isabell der selv er mor til en datter med cøliaki har års erfaring med at lave smagfulde og flotte glutenfrie brød. Denne gang har hun kastet sig over grydebrød, der har masser af smag og er bagt på Finax Glutenfri melmix.


Opskrift til 1 stort brød

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
7-9 timer

Ingredienser

10 g gær

5 dl. vand

2 spsk. olivenolie

130 g glutenfri havregryn

Salt

Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix (rød)

Del

Print

Fremgangsmåde

    • Opløs gæren i vandet
    • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 10 minutter – brug gerne en røremaskine
    • Dejen skal være blød, og gerne falde langsomt ud af skålen, når du hælder den ud
    • Lad dejen hæve i 6-8 timer, gerne natten over
    • Sæt støbejernsgryden i ovnen og tænd på 230°C
    • Tag den varme gryde ud efter ca. 15 minutter, drys med lidt mel og hæld dejen i gryden
    • Bag brødet i ca. 20 minutter i en forvarmet ovn på 230°C (varmluft 210°C) MED låg, og derefter 15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) UDEN låg
    • Har man ikke en støbejernsgryde kan man bruge en stegeso