Glutenfrit formbrød

Bag et glutenfrit formbrød, der er groft og mættende. Perfekt morgen, middag og aften, eller bare med lidt smør på.

Undgår du gluten, kan du bage et lækkert glutenfrit formbrød, der er bag med Finax Glutenfri Grov Melmix. Det er nemt at bage, så alle kan være med!

Se opskrift

Køkkentid
20 min,

Ventetid
1 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrit formbrød: 3 ud af 5 baseret på 37 anmeldelser

Opskrift

1 brød

4 dl vand
25 g gær
25 g blødt smør/margarine eller 2 spsk. olie
1,5 spsk. sirup
1 tsk. salt
7-8 dl Finax Grov Glutenfri Melmix (ca. 400 g)

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt fedtstof, sirup og salt, og rør godt.
  3. Tilsæt melmix, og ælt dejen med en røremaskine eller med hænderne i mindst 5 min.
  4. Hæld dejen i en smurt aflang bageform på ca. 1,5 L.
  5. Lad brødet hæve i ca. 30-35 min. under et viskestykke. Sæt ovnen på 200ºC.
  6. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 35 min.