Glutenfrit groft formbrød

Til dig der elsker super-sunde brød! Giver 1 brød.


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
20 min,

Ventetid
1 t 10 min.

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 25 g blødt smør/margarine eller 2 spsk. olie
  • 1,5 spsk. sirup
  • 1 tsk. salt
  • 7-8 dl Finax Grov Glutenfri Melmix (ca. 400 g)

Del

Print

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt fedtstof, sirup og salt og rør godt.
  3. Tilsæt melmix og ælt dejen med en røremaskine eller med hænderne i mindst 5 min.
  4. Hæld dejen i en smurt aflang bageform (1½ L).
  5. Lad brødet hæve i ca. 30-35 min. under et viskestykke. Sæt ovnen på 200ºC.
  6. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 35 min.