Glutenfrie burgerboller

Grill aften - intet problem, lav nemt dine egne glutenfri hamburger boller! Giver omkring 16 stk.


Opskrift til 16 boller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl mælk
  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk. psyllium
  • 1 tsk. salt
  • 10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Lavproteinmix eller Grov Melmix
  • Evt. sesamfrø til drys

Del

Print

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 min.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 min.
  6. Læg dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt. Form dejen til 16 lige store boller.
  7. Læg bollerne på en plade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 min.
  8. Sæt ovnen på 250ºC.
  9. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
  10. Bages midt i ovnen i ca. 10-12 min.
  11. Lad bollerne køle af under et viskestykke.