Glutenfrie kanelsnegle

Glutenfrie kanelsnegle

Lækre kanelsnegle kan ingen takke nej til - desuden er de glutenfrie.


Opskrift til ca. 40 stk.

Køkkentid
1 t 5 min.

Ventetid
40 min.

Ingredienser

  • 100 g smør eller margarine
  • 5 dl. mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk. psyllium
  • 600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Mel mix (gem ca. 30 0,5 dl til udrulning)
  • 1-1,5 dl. sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Fyld: 100-150 g blødt smør eller margarine, 0,5 dl  sukker, 1-2 spsk. stødt kanel

Del

Print

  1. Smelt smør og tilsæt mæl, varm blandingen til fingervarmt (37°C).
  2. Opløs gæren i den fingervarme mælkeblanding og tilsæt psyllium, og lad det stå i 10 minutter.
  3. Bland de øvrige ingredienser og kør dejen i en køkkenmaskine med dejkrog i ca. 5 min. (gem 30 g mel (0,5 dl) til udrulningen).
  4. Lad dejen hvile i skålen under et klæde i  ca.10 min.
  5. Drys mel på bordet med det gemte melmix og slå dejen op i to. Rul dejen ud i 2 plader, og fordel fyldet. Rul derefetr dejen sammen og skær hver rulle i 20 stykker.
  6. Put bollerne i små bage/papirsforme og stil dem på en bageplade. lad dem stå tildækket i ca. 45 minutter.
  7. Pensl med æg og drys med perlesukker.
  8. Bag kanelsneglene i midten af ovnen, ved  250°C (varmluft 225°C) i ca. 8-10 minutter.