Glutenfri smørkage

Cremet og lækker smørkage, perfekt til gæster i weekenden


Opskrift til 1 bradepande (ca. 18 stk.)

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 35 min.

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Melmix + 0,5 dl til at forme dejen
  • 2 spsk. psyllium
  • 50 g gær eller 17 g tørgær
  • 100 g blødt smør eller margarine
  • 1-1,5 dl sukker
  • 0,5 tsk. salt

Fyld:

  • 100-150 g blødt smør
  • 0,5 dl sukker
  • 1-2 tsk. kanel

Pynt:

  • Perlesukker eller mandelflager

Del

Print

  1. Smelt fedtstoffet og tilsæt den lune mælk (ca. 37ºC).
  2. Bland psyllium og gær i. Lad dejen trække ca. 10 min.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt ca. 5 min. med en håndmixer med dejkrog.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke ca. 10 min.
  5. Strø melmix på bordet og del dejen i to stykker. Rul ud til plader og smør fyldet på.
  6. Rul sammen og del i ca. 18 stykker. Læg bollerne i en bradepande ca 25 x 35 centimeter og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 45 min.
  7. Pensl med et let sammenpisket æg og drys med perlesukker eller mandelflager
  8. Bages nederst i ovnen ved 225ºC i 25-30 min.

Tip: I stedet for kanel og sukker kan du bruge kagecremepulver med vanillesmag.