glutenfri rabarbertaerte

Glutenfri rabarbertærte med marengs

Lækker og nem glutenfri rabarbertærte med sprødt og sødt marengslåg.


Opskrift til 10-12 personer

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 7 g psylliumfrøskaller
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 185 g Finax glutenfri melmix
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 5-6 spsk. mælk
  • 400-500 g rabarber (lidt sukker at vende stykkerne i)

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker

Del

Print

  • Rør smør og sukker hvidt med en håndmikser.
  • Tilsæt derefter æggeblommer, psylliumfrøskaller og vaniljesukker og rør.
  • Bland salt, mel og bagepulver og rør i dejen på skift med mælken.
  • Hæld dejen i en smurt tærteform 25 cm. i diamter.
  • Rens og skær rabarberstilkene i 1 cm stykker og vend dem i sukker, fordel dem over dejen og tryk dem let ned i.
  • Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185°C i ca. 35-40 min.
  • Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning.
  • Fordel marengs på den færdigbagte kage og bag yderligere ca. 5-10 min.