Grundopskrift på glutenfri pizzabund

Bliv pizza-mester med denne super-gode opskrift på en glutenfri pizzabund!

Se opskrift
pizza på grill

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grundopskrift på glutenfri pizzabund: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

3 pizzabunde

1,5 tsk. salt
1,5 tsk. sukker
25 g gær
0,5 dl olivenolie
3,5 dl vand (37°)
5 dl Finax Glutenfri Grov Melmix (grøn pakke)
2 dl Finax Glutenfri Melmix (rød pakke)

Sådan gør du

  1. Bland salt, sukker, olivenolie og gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt lunkent vand og rør rundt med en elpisker. Hvis du bruger melblandinger med fiber eller majs, opnår du den bedste konsistens ved at tilsætte 5-7 spiseskefulde ekstra vand.
  3. Pisk de glutenfri melblandinger i lidt ad gangen. Dejen skal piskes i 4-5 min., så den bliver tyk og lidt sej i konsistensen – næsten som en marengsdej.
  4. Bred ud til runde 3, meget tynde pizzabunde. Tænk på, at dejen trækker sig lidt sammen. Skær til og lad den hæve udækket i 20 minutter.
  5. Bag pizzabundene i 5-7 minutter ved 200°C i den nederste del af ovnen.
  6. Lad bundene køle lidt ned før du dækker dem med det ønskede fyld.
  7. Bag pizzaerne i bunden af ovnen ved 250°C indtil al osten er smeltet. Hold øje med pizzaerne under bagningen så de ikke brænder på.

Et godt tip: Du kan fryse de færdige pizzabunde ned. Så er de nemme at finde frem senere og komme fyld på.