Glutenfri Klejner

store glutenfri klejner fyldt med smag er en perfekt julesnack.

Klejner hører julen til, og denne glutenfri version er udviklet af Anja Isabell der selv har en datter med cøliaki. Bagt med Finax glutenfri melmix (den røde), får man skønne store smagfulde klejner.


Opskrift til

Køkkentid
1 t.

Ingredienser

40 g gær
2,5 dl vand
10 g Fiberhusk
10 g ærteprotein (kan undlades, men det gør dejen mere lækker og luftig)
40 g margarine (evt. olie margarine)
1 æg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. Salt
40 g sukker
Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix basis (rød)

Del

Print

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt fiberhusk, ærteprotein, margarine, æg, citronsaft, salt og sukker.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt. gem lidt af melet til udrulningen. Dejen skal gerne være håndterlig.
  • Rul dejen ud og skæres i store klejner
  • Klejnerne koges i palmin eller svinefedt, alt efter hvad man er til.
  • Glasur: flormelis, citronsaft og gul frugtfarve.