Glutenfri klejner

Store glutenfri klejner fyldt med smag er en perfekt julesnack. De smager lige præcis af jul, og det bliver faktisk ikke rigtig jul uden. Derfor har vi også lavet en glutenfri variant, så alle kan jule med!

Klejner hører julen til, og denne glutenfri version er udviklet af Anja Isabell, der selv har en datter med cøliaki. Bagt med Finax glutenfri melmix (den røde), så du får skønne, store smagfulde glutenfri klejner. Server den for gæster, eller nyd til til eftermiddagskaffen, når mørket så småt begynder at falde på.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri klejner: 3 ud af 5 baseret på 41 anmeldelser

Opskrift

40 g gær
2,5 dl vand
10 g Fiberhusk
10 g ærteprotein (kan undlades, men det gør dejen mere lækker og luftig)
40 g margarine (evt. olie margarine)
1 æg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. Salt
40 g sukker
Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix basis (rød)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt fiberhusk, ærteprotein, margarine, æg, citronsaft, salt og sukker.
  2. Tilsæt melet lidt efter lidt. Gem lidt af melet til udrulningen. Dejen skal gerne være håndterlig.
  3. Rul dejen tyndt ud i en stor firkant. Skær store klejner med en klejnespore, og fold dem.
  4. Kog de glutenfri klejner i palmin eller svinefedt, alt efter hvad du er til. Kog dem tre ad gangen indtil de bliver gyldne, og vend dem så.
  5. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.

Et godt tip: Ønsker du, at dine klejner skal minde mest muligt om de norske klejner, kan du bland en glasur af flormelis, citronsaft og gul frugtfarve. Pynt dem syrligt med striber af den gule glasur.