glutenfri jordbaertaerte

Glutenfri jordbærkage

Sommer er lig med jordbærkage, og jordbærkage er lig med sommer. Her i en glutenfri version med mørdejsbund fyldt med vaniljecreme og søde jordbær.


Opskrift til

Køkkentid
60 min.

Ventetid
45 min.

Ingredienser

Vaniljecreme og fyld:

  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde

Friske jordbær

Del

Print

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C og bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.
  5. Lad tærten køle af og lav imens flødecremen.

Fuld:

  1. Æg, vaniljesukker, sukker og majstivelse piskes godt med håndmikser.
  2. Mælken opvarmes til kogepunktet i en gryde og hældes i æggemassen under grundig piskning med en håndmikser.
  3. Cremen hældes tilbage i gryden og opvarmes under konstant omrøring med piskeris.
  4. Når cremen netop begynder at koge tages gryden af varmen.
  5. Cremen stilles køligt.
  6. Pisk piskefløden til flødeskum og vend i den afkølede creme.
  7. Fordel cremen på tærtebunden og dæk med jordbær.

Tip: Smør mørdejsbunden med smeltet mørk chokolade. Pynt jordbærtærten men en jordbærsauce.