Glutenfri hveder

Lækre hjemmelavede glutenfrie hveder, så kan alle være med til at hygge sig med varme hveder.

Dagene op til Stor Bededag går som regel med at glæde sig til en hyggelig stund med familie og venner og hvad kan gøre sådan en aften perfekt – det kan varme hveder.


Opskrift til 20 stk.

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

Del

Print

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (ca. 37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 min.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller.
  7. Læg bollerne tæt på en plade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 min.
  8. Pensl bollerne med æg.
  9. Bag midt i ovnen ved 250ºC i ca. 8 min.
  10. Lad hvederne køle af under et viskestykke.
  11. Del dem og rist dem på en brødrister eller ovn lige inden servering.