Glutenfri gulerodskage

Nogle gange finders der ikke noget mere lækkert end en rigtig saftig gulerodskage


Opskrift til

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1,5 dl sukker
  • 180 g (ca. 3 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dl flydende margarine
  • 3 dl groft strimlede gulerod
  • margarine til bageformen
  • Finax Glutenfria Ströbröd
  • 50 g margarine (stuetemperatur)
  • 250 g flormelis
  • 1 tsk. vanilliesukker
  • 50 g Philadelphia smøreost

Del

Print

1 kage

SÅDAN GØR DU

  1. Forvarm ovnen til 175ºC.
  2. Smør en springform og strø med Finax Ströbröd (rasp).
  3. Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig masse.
  4. Bland melblandingen med bagepulver og kanel. Tilsæt æg/sukker-blandingen, hvorefter den flydende margarine og gulerod blandes i. Rør alting godt sammen til en jævn dej og hæld dejen i bageformen.
  5. Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  6. Forbered glasuren.
  7. Lad den bagte kage køle helt ned før glasuren smøres på.

GLASUR

  1. Pisk margarine, flormelis og vanilliesukker sammen til det er jævnt og cremet. Tip: for ekstra smag – tilsæt fint revet skal fra en halv citron!
  2. Tilsæt smøreosten (Philadelphia).
  3. Rør I blandingen et par minutter indtil den er tyk og jævn.
  4. Smør glasuren på den færdige kage.

FROSTING

  1. Pisk margarine, pulveriseret sukker og vanillesukker cremet. Tip: For ekstra smag – tilsæt fint revet skal af en halv citron, det giver ekstra skarp og frisk smag!
  2. Tilsæt Philadelphiaost.
  3. Rør nogle minutter til cremen bliver ordentelig tyk.
  4. Smør frostingen på den kolde gulerodskage.