Grovstykker – Glutenfri

Kender du hampefrø? De skønne og grønne små frø indeholder masser af proteiner og omega-fedsyrer – og så har de en lækker, nøddeagtig smag. Prøv selv at bruge dem i disse gode, glutenfri grovstykker til madpakken.

Opskriften er udviklet af Anja-Isabel der er Cøliaki-mor og har stor erfaring i glutenfri kost.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grovstykker – Glutenfri: 4 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

ca. 15 boller

3 dl. Kogende vand
2 dl. Valsemøllen frø og kerner (fx solsikke, hørfrø, sesam, græskar, chia)

2 dl. koldt vand
50 g gær
2 æg
2 tsk. Salt
50 g olie
2 tsk. Sukker eller sirup
50 g Valsemøllen hampefrø
100 g glutenfri havregryn eller Valsemøllen Hirseflager
Ca. 600 g Finax glutenfri mel, gerne en blanding af Rød og Grøn

Sådan gør du

  1. Bland frø og kerner i en skål og hæld 3 dl. kogende vand over. Lad det stå og trække i 10 minutter.
  2. Hæld 2 dl. koldt vand i frø og kerneblandingen og udrør gæren heri.
  3. Tilsæt æg, salt, olie, sukker og hampefrø og rør det godt sammen.
  4. Kom melet i lidt efter lidt. Dejen skal gerne være fast men klistret.
  5. Form bollerne med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem hæve under et klæde i en 1 time.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft: 175°C) i 15 minutter.