Grovstykker – Glutenfri

Kender du hampefrø? De skønne og grønne små frø indeholder masser af proteiner og omega-fedsyrer - og så har de en lækker, nøddeagtig smag. Prøv selv at bruge dem i disse gode, glutenfri grovstykker til madpakken.

Opskriften er udviklet af Anja-Isabel der er Cøliaki mor og har stor erfaring i glutenfri kost.


Opskrift til ca. 15 boller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 10 min.

Ingredienser

3 dl. Kogende vand
2 dl. Finax frø og kerner (fx solsikke, hørfrø, sesam, græskar, chia)

2 dl. koldt vand
50 g gær
2 æg
2 tsk. Salt
50 g olie
2 tsk. Sukker eller sirup
50 g Finax hampefrø
100 g glutenfri havregryn eller Finax Hirseflager
Ca. 600 g Finax glutenfri mel, gerne en blanding af Rød og Grøn

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland frø og kerner i en skål og hæld 3 dl. kogende vand over. Lad det stå og trække i 10 minutter.
  2. Hæld 2 dl. koldt vand i frø og kerneblandingen og udrør gæren heri.
  3. Tilsæt æg, salt, olie, sukker og hampefrø og rør det godt sammen.
  4. Kom melet i lidt efter lidt. Dejen skal gerne være fast men klistret.
  5. Form bollerne med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem hæve under et klæde i en 1 time.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft: 175°C) i 15 minutter.