Fuldkornsspeltbrød

Speltmel giver ekstra god smag til dit brød. Hæv brødet i en hævekurv og ekstra få flotte og rustikke brød.


Opskrift til 1 stk.

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t.

Ingredienser

  • 500 g Finax Speltmel-Fuldkorn
  • 3,5 dl økologisk kærnemælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. honning

Del

Print

SÅDAN GØR DU

  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af fuldkornsspeltmelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere fuldkornsspeltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og formes let til et brød. Brødet lægges i en smurt 1,5 L form og efterhæver i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  5. Brødet ridses og pensles med vand.
  6. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).

Tip! Lad brødene hæve i en hævekurv og få ekstra rustikke brød. Drys hævekurven med mel, og lad brødet hæve i ca. en time tildækket og ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven og hen på en bageplade med bagepapir. Bag brødet ved 180 grader i ca. 30-35 minutter.