Fuldkornspizza – Finax pizzamel

Med Finax økologiske fuldkornspizzamel får du altid en lækker rustik og smagfuld pizzabund udelukkende baseret på økologiske råvarer.


Opskrift til 4 store pizzaer

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 25 min.

Ingredienser

5 1/2 dl vand (ca. 35°C)
2 breve Finax Tørgær (svarende til 50 g frisk gær)
1 pose Finax Økologisk Fuldkornspizza

Del

Print

  1. Bland posens indhold med Finax Tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
  3. Del dejen i 4 stykker og form dem i 4 store boller, der skal hæve under et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
  5. Fordel ønsket fyld på pizzabundene og bag dem i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 25 minutter.

Tip: Ønsker du at bage 2 pizzaer i stedet for 4, skal du følge opskriften, men kun bruge halvdelen af brødblandingen, 1 brev med tørgær og ca. 3 dl vand.

Prøv at lave din egen Pizza Bianco: Brug 3 kartofler, 2 kugler mozzarella, frisk rosmarin, 2 spsk. olivenolie, flagesalt og peber. Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel på pizzabunden. Top med mozzarella og rosmarin. Forvarm ovnen til 250°C og bag pizzaen på midterste rille i ca. 25 minutter. Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.

Bag din pizza på grill –  se hvordan her: