Fuldkornsbrød i hævekurv

Bag et saftigt fuldkornsbrød i hævekurv, og da det giver dit brød en flot og rustik overflade. Det er også med til at give dit brød højde og en flot form, så det pynter fint på bordet.

Når du bager et fuldkornsbrød, er det fyldt med smag og fibre. Fuldkornsmel indeholder nemlig flere dele af kornet, der giver dig lækkert og mættende brød. Fuldkornsmelet er også med til at give dit brød et flot og rustikt look, da det får en mørkere farve. Server det både som en del af morgenbordet, til eftermiddagshyggen eller som tilbehør til aftensmaden. Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
fuldkornsbrød i hævekurv

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsbrød i hævekurv: 3 ud af 5 baseret på 41 anmeldelser

Opskrift

2 brød

50 g gær
6 dl vand
400 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
600 g Valsemøllen Hvedemel
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 tsk. honning

Sådan gør du

  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
  5. Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).

Et godt tip: Lad brødene hæve i en hævekurv og få ekstra rustikke brød. Drys hævekurven med mel, og lad brødet hæve i ca. en time tildækket og ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven og ud på en bageplade med bagepapir. Bag brødet ved 180°C i ca. 30-35 minutter. Ønsker du kun at bage ét brød, kan du også sagtens halvere opskriften.