Glutenfri fuldkornsboller

Ideél til mellemmåltider eller en skovtur


Opskrift til

Køkkentid
35 min.

Ventetid
50 min.

Ingredienser

  • 40 g margarine
  • 7 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. mørk sirup
  • 1 dl Kvark
  • 780 g (13 dl) Finax Grov Melmix, gem ca. 30 g (0,5 dl) til senere
  • 1 æg

Del

Print

Ca. 20 stk.

SÅDAN GØR DU

  1. Smelt margarine og bland med mælken. Sørg for blandingen er ca. 37°C.
  2. Opløs gæren i den lunkne blanding.
  3. Tilsæt salt, sirup og kvark.
  4. Endelig tilsættes melblandingen og dejen æltes grundigt sammen med maskine og dejkroge i mindst 5 minutter
  5. Drys mel over bordpladen og hæld dejen ud.
  6. Form dejen til ca. 20 lige store brød/boller. Læg de formede dejboller på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve overdækket i 20-25 minutter.
  7. Skær nogle diagonale snit i toppen af hver bolle med en kniv. Pensel til sidst med pisket æg.
  8. Bag midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
  9. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist uden bagepapir.