Fuldkorns franskbrød

Er der noget bedre end en lun skive brød med en god skiveost? Her får du en god opskrift på et lækkert franskbrød med fuldkorn.

Er der noget bedre end en lun skive brød med en god skive ost? Maria Vestergaard har været i køkkenet og udviklet denne lækre opskrift på fuldkorns franskbrød, som er god til både hverdag og til morgenbordet i weekenden. Der er brugt kærnemælk som giver en god syrlighed til brødet. Hvis du ikke har kærnemælk, kan du sagtens erstatte med vand.


Opskrift til 1 franskbrød

Køkkentid
25 min

Ventetid
2 timer

Ingredienser

 

 

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Lun kærnemælken til (ca. 30°C.) og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, sukker, æg og olie, og rør godt rundt.
  3. Kom grahamsmel og fuldkornsmel og rør dejen til en ensformig grød
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  6. Hæld dejen over i en smurt franskbrøds form og pensl med kærnemælk. Lad det hæve yderligere 30 minutter
  7. Bag brødet i en forvarmet ovn 200°C varmluft,  i ca. 25-30 minutter.
  8. Lad brødet afkøle helt på en rist inden det skæres ud.

Opskriften er udviklet af  Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk