muffins

Fødselsdagsmuffins med bær

Prøv disse sommerlige muffins, med hele blåbær og hindbær, der gør dem saftige og uimodståelige.

Muffins er alltid et hit til festlige lejligheder. De er nemme at dekorere og pynte, og oplagt til en god fødselsdagsfest. Her får du en lækker og nem opskrift på søde fødselsdagsmuffins udviklet af Ditte Julie Jensen


Opskrift til 24 muffins

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

  • 1 god vaniljestang
  • 200 g lyst rørsukker
  • 60 g smør, blødt
  • 180 g Finax hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 1/2 økologisk citron, saft og skal
  • 2 æg, str. M/L
  • 1,75 dl sødmælk
  • 90 g Finax Økologiske Hampefrø (kan undlades, eller udskiftes med hakkede nødder)
  • 125 g friske hindbær
  • 125 g friske blåbær

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og fint revet citronskal op i en røreskål, og rør det hele sammen. Gerne en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed. 
  3. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft.
  4. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt imellem hver hældning.
  5. Vend hampefrø i dejen, og fordel dejen i 24 store muffinsforme. Brug gerne en fast aluminiumsform til 12 muffins.
  6. Fordel 2 hindbær i 12 af dine muffins og 2 blåbær i de sidste 12 muffins og pres dem let ned i dejen. Bage dem ved 190 garder varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.
  7. Dekorer med de sidste hindbær og blåbær. Drys af med flormelis.

muffinsdejmuffins

Opskriften er udviklet af  Ditte Julie jensen – fra den store bagedyst 2015. Få mere inspiration på hendes blog: dittejuliejensen.dk