fodselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Ingen fødselsdag uden boller. Her får du den bedste opskrift på fødselsdagsboller, der er bløde, smagfulde og spreder den dejligste duft af hjemmebag.


Opskrift til 20 boller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 12 min.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 dl. lunken mælk
  • 1 æg
  • 100 g blødt smør
  • 60 gram sukker
  • 1 tsk. salt
  • 800 g Finax Hvedemel

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
  3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med æg eller vand.
  9. Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip! Pynt fødselsdagsbollerne med glasur.

Vand, bland, boller!

Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte boller i en håndevending med Finax bolleblandinger, uden at gå på kompromis med smagen, se mere her >>