Glutenfri foccacia

Nyd et strejf af Middelhavets charme med Focaccia! Super-lækkert til tapas eller helt for sig selv – præcis som det er


Opskrift til 1 focaccia

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 35 min.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 1/2 tsk. Psyllium (FiberHusk)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • Ca. 7 dl Finax Glutenfri Melmix med majs (ca. 400 g)
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 dl sorte oliven uden sten
  • 1 1/2 tsk. tørret eller frisk rosmarin
  • 1 tsk. groft salt

Del

Print

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt Psyllium, olivenolie, salt og honning. Rør rundt og lad det trække i ca. 10 min.
  3. Hæld melmixen i og ælt dejen i en røremaskine eller i hænderne i ca. 5 min. Dejen skal føles klæbrig.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke i ca. 30 min.
  5. Smør en lille bradepande (25×35 cm) med ca. halvdelen af olivenolien. Læg dejen i formen og tryk den ud, så den dækker hele bunden.
  6. Del de sorte oliven og tryk dem lidt ned i hele dejen.
  7. Lad brødet hæve i ca. 15-20 min. Sæt ovnen på 175ºC.
  8. Pensl det hævede brød med olivenolie og strø rosmarin samt groft salt over.
  9. Bages midt i ovnen i ca. 35 min.