fiberboller

Fiberboller med hvedeklid

Velduftende boller kan få en hver i godt humør. Her en lidt sundere en af slagsen med masser af fibre fra hvedeklid.


Opskrift til 20 boller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 40 min.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 7 – 7½ dl lunken vand (ca. 25 °C).
  • 25 g olie
  • 250 g Finax hvedeklid
  • 200 g Finax bl. frø fx hørfrø og solsikkekerner
  • 750 g Finax Hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

Del

Print

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt alle ingredienser, hold 10 % af hvedemelet tilbage.
  2. Ælt dejen i mindst 5 min.,  og tilsæt yderligere hvedemel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen, og form 20 boller. Læg bollerne hen på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  5. Pensl med mælk eller vand. Bages bollerne i en forvarmet ovn ved 220°C (varmeluft = 200°C) i ca. 15-20 minutter.