Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme

Boller op, og boller ned...Når prinsesser, ninjaer, løver og superhelte begynder at ses i gadebilledet, ved vi, at det er Fastelavn – og traditionen tro skal der være søde fastelavnsboller til alle de udklædte børn og barnlige sjæle.


Opskrift til 12 boller

Køkkentid
45 min

Ventetid
2 t 20 min

Ingredienser

140 ml sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør
300 g Finax hvedemel med fuldkorn (du kan også bruge alm. hvedemel)
1 knvsp salt
1 æg til pensling

Vaniljecreme
1 god vaniljestang
15 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 spsk maizena
2,5 dl sødmælk

Remonce
70 g lyst rørsukker
70 g ren rå marcipan
70 g blødt smør

Glasur
150 g flormelis
30-40 g past. æggehvider
pastafarver

Del

Print

Vi elsker fastelavnsboller, og særligt den gamle klassiker med remonce og creme! Vi har fået Ditte Julie Jensen til at udvikle en fantastisk børnevenlig fastelavnsbolle med fuldkornsmel. Dittes datter, Karla på 3 år har godkendt dem med et stort smil – fastelavn er en fest!!! Særligt for børn.

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen.
  2. Smelt smørret og rør det i og sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen.
  3. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve 1 time et lunt sted.

Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

Remonce: Ælt sukker, marcipan og smør sammen til remonce

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12 ens stykker.
  2. På hvert stykke lægges en spsk. vaniljecreme, en spsk. remonce og en tsk. abrikossylt og ca. 3-4 mælkechokolade knapper.
  3. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud.
  4. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.).
  6. Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag bollerne ved 200°C varmluft i 15-17 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur: Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur og smør glasur ud på bollerne, og afsæt en masse forskellige farver pastafarve og træk et mønster med en madtandstik.

Opskriften er udviklet af  Ditte Julie jensen – fra den store bagedyst 2015. Få mere inspiration på hendes blog: dittejuliejensen.dk