Kanelkage

En saftig kanelkage er elsket at alle, og så er den super nem at bage. Forkæl familien, klassen eller kollegerne med den skønne bradepandekage.

Kanelkage er en klassiker inden for bradepandekager. Den er nem at lave, og så smager den skønt. Om der skal bages kage til klassen eller arbejdspladsen er opskriften et sikkert hit blandt alle. Kagen er pyntet med chokoladeknapper, men vil du holde den enkel med glasur, er det selvfølgelig også en mulighed.

Se opskrift
kanelkage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelkage: 3 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

1 kage

250 g smeltet smør (afkølet)
800 g sukker
800 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
8 tsk stødt kanel
4 tsk natron
1 L kærnemælk

Pynt
100 g smeltet smør (afkølet)
500 g flormelis
4 tsk vanilje
2 spsk kakao
8 spsk varm kaffe
Chokoladeknapper

Sådan gør du

  1. Bland smør og sukker og rør godt.
  2. Tilsæt kærnemælk og rør det godt sammen.
  3. Bland resten i (bland dog kanel og natron med noget af melet inden det hældes i)
  4. Bages i forvarmet ovn på 200 grader i ca.30 min
  5. Pynt: smøres på afkølet kage alt blandes sammen, dog kaffen til sidst
  6. Pynt med chokoladeknapper  – Velbekomme :)

Passer til en stor bradepande (1/2 portion til mindre form)

Et godt tip: Hvis du elsker en godt krydret kage som kanelkagen, findes der mange andre udgaver. Bag f.eks. en svampet squashkage med nødder eller en saftig gulerodskage med cream cheese frosting. Er tiden knap eller skal det gå hurtigt, kan vi også anbefale dig at bage en Valsemøllen Klassisk Krydderkage Bageblanding, der også er fyldt med varme krydderier, og som kræver minimalt af dig.

Opskrift indsendt af Linda Askjær
Denne festkage elsker alle og det er blevet en tradition at jeg bager den til hver eneste klassefest i børnenes klasse, samt til både deres håndbold og fodboldhold til arrangementer.