Grove speltstykker

Sidsel har delt sin familie opskrift på grove speltstykker. Sidsel elsker at bage både brød og kager - og de her lækre speltstykker kan varmt anbefales.


Opskrift til ca. 20 stk.

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer

Ingredienser

25 g gær
1 dl vand
3½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk rørsukker
½ dl solsikkeolie
120 g fiberbageblanding – eller 3/4-kornsblanding
200 g speltmel
ca.500 g sigtemel – eller hvedemel

Del

Print

  1. Opløs gær med vandet.
  2. Tilsæt alle ingredienserne og kør din dej på rørmaskinen i ca.5-7 minutter, eller rør med en ske og så ælt din dej godt hvis du ikke bruger maskine.
  3. Sæt dejen til hævning 1-1½ time.
  4. Drys mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet, træk den ud til en rektangel.
  5. Drys lidt mel ud over dejen og så skærer du 20 forskellige stykker og sætter dem over på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i ca.½ time.
  6. Tænd ovnen på 220 grader og sæt en lille skål med vand i bunden af ovnen.
  7. Bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er blevet flotte brune.
  8. Lad dem køle helt af på en bagerist inden du spiser dem

Opskrift af Sidsel Jensine Kristensen Worm
Sidsel har delt sin familie opskrift på grove speltstykker. Sidsel elsker at bage både brød og kager – og de her lækre speltstykker kan varmt anbefales.