Brosten småkage

Denne opskrift på brosten småkage giver dig et tilbageblik fra dengang man bagte kager i 50’erne. Brosten småkagen stammer nemlig helt tilbage til 50’erne, men er en småkage som er lækker og sprød at servere for dine gæster. Brosten småkagen er sprød udenpå, men blød og smagsfuld inden i. Den smagsfulde oplevelse giver dig ikke kun et tilbageblik til 50’erne men giver dig også smagen og duften af jul som vi alle elsker.

En opskrift af Diana Øgendahl 
Diana har delt sin mors gamle opskrift på “Brosten”. En skøn opskrift på småkager som kan gemmes længe og tages frem til uventede gæster.

Se opskrift
Brosten småkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brosten småkage: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 stk.

Småkager

½ kg honning
½ kg sukker
1 kg mel
2 tsk. Natron
2 tsk. Ingefær (kan udelades)
2 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel
3 æg

 

Glasur

Flomelis
Vand

Sådan gør du

 

  1. Smelt honning og sukker ved svag varme og afkøl lidt.
  2. Sigt melet sammen med krydderierne og natron, rør i tillige med æggene, og ælt dejen.
  3. Udrul dejen i pølser, der skæres ud og tril i kugler, som trykkes lidt flade og bages ved jævn varme ved ca. 185°C i ca. 5-8 min.
  4. Dyp mens de endnu er varme i hvid eller farvet glasur. Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dage.

Et godt tip: Pift opskriften op og kom en smule rom i glasuren.