Glutenfri drømmeroulade

Perfekt til en festlig lejlighed!


Opskrift til 1 roulade (ca. 10-12 stk.)

Køkkentid
40 min.

Ventetid
10 min.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 1/2 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 1/4 dl Finax Glutenfri Melmix (75 g)
  • Fyld:
  • 100 g smør eller margarine
  • 1 1/2 dl flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk. vanillesukker

Del

Print

  1. Sæt ovnen på 250ºC. Beklæd en bradepande (ca. 30×40 cm) med bagepapir.
  2. Pisk æg og sukker luftigt.
  3. Bland de tørre ingredienser i dejen. Rør forsigtigt til dejen er jævn og glat.
  4. Bred dejen ud i bradepanden og bag midt i ovnen i ca. 5 min.
  5. Strø sukker på den nybagte kage og stil den til afkøling med bunden i vejret på et stykke bagepapir.
  6. Fyld: Rør fedtstof og flormelis luftigt. Tilsæt æggeblomme og vanillesukker og rør det sammen til en glat creme.
  7. Træk bagepapiret af den kolde rouladebund. Smør fyldet over hele formen og rul den sammen fra den ene langside ved hjælp af papiret.

Tip: Fyldet kan byttes ud med f. eks hindbær- eller jordbærsyltetøj.

KOKOSROULADE: Byt kakao og ca 1/4 melmix ud med 3 dl kokosmel.

SERVERING: Skær rouladen i skiver og læg en klat flødeskum ovenpå. Pynt med friske bær.