Det gode weekendbrød

Lækkert weekendbrød til hele familien.


Opskrift til 2 brød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.

Ingredienser

Del

Print

  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes og puttes i form.
  5. Brødene efterhæver tildækket i en form i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand, kan evt. drysses med birkes.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).