Hampefroe

Crackers med hampefrø

Lækre sprøde crackers bagt på speltmel. Fyldt med hampefrø, som giver en delikat nøddesmag til knækbrødet.


Opskrift til 50 crackers

Køkkentid
15 min.

Ventetid
18 min.

Ingredienser

  • 45 g Finax Økologiske Hampefrø
  • 250 g blandede kerner (græskar, sesam, solsikke, hørfrø)
  • 300 Finax Speltmel Sigtet (kan erstattes med glutenfrit mel eks. havremel, rismel, majsmel og durra)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. salt
  • 2 dl. vand
  • ½ dl rapsolie
  • 1 æg

Del

Print

Lækre sprøde crackers med hampefrø og speltmel. De er nemme at lave og smager som en drøm. Hampefrøene giver en delikat nøddesmag til knækbrødet. Kan bruges til den lille sult eller som tilbehør til en lækker tapas. velbekomme!

Sådan gør du:

  1. Bland frø, kerner, mel, bagepulver og salt godt sammen.
  2. Tilsæt vand, olie og æg i, og ælt det godt sammen.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen her på.
  4. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul dejen ud med en kagerulle.
  5. Rul dejen ud i ca. 0,5 cm. tykkelse.
  6. Skær dejen i firkanter, i den ønskede størrelse.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i  ca. 15-18 minutter, indtil crackersne er lysebrune og sprøde.
  8. Lad dem køle af og opbevar i en lufttæt beholder/dåse.