Citrontærter med hvid chokolade og marengs

Den perfekte dessert, hvis du godt vil have en kombination af det søde og syrlige til at afslutte en middag på.

Disse små fine citrontærer med hvid chokolade og marengs er en skøn frisk dessert, der går lige i hjertet hos dem, der elsker syrlige desserter.


Opskrift til 10 stk.

Køkkentid
45 min.

Ventetid
3 t. 15 min.

Ingredienser

Mørdej

Citroncreme

  • 4 blade husblas
  • 225 g hvid chokolade
  • 4 dl piskefløde
  • 2 stk. citron (usprøjtet)

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 4 spsk. sukker
  • ½ tsk. friskpresset citronsaft

Del

Print

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland kage hvedemel og flormelis.
  • Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml dejen med æggeblommer. Stil dejen på køl i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud og stik 10 runde stykker ud med en form der passer til tærteformene. Fordel dem i de små tærteforme helt op til kanten.
  • Bag bundende i en forvarmet ovn ved 200°C (Varmluft 180°C) i ca. 10-15 minutter.
  • Lad dem køle af.

Citroncreme

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
  • Hak chokoladen ud i små stykker.
  • Varm fløden op i en gryde. Tag den af varmen og lad den afkøle i ca. 5 minutter.
  • Kom chokoladen i og rør til chokoladen er smeltet. Kom revet citronskal og saften fra 2 citroner i og rør rundt.
  • Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad. Kom husblassen i cremen og rør rundt.
  • Fordel herefter cremen i de små tærtebunde og stil kagerne på køl i mindst 2 timer.

Marengs

  • Pisk æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs til sukkeret er opløst.
  • Fordel marengsen på tærterne med en sprøjtepose eller ske.
  • Tænd ovnen på grill, og stil tærterne ind øverst i ovnen med ovnlågen åben, marengsen skal kun lige tage farve. Eller brug en gasbrænder til at give marengsen farve.
  • Server citrontærterne straks.