Chokoladefondant – eller blødende hjerter

Dessert er i manges øjne den vigtigste del af en middag. og chokoladefondant, eller blødende hjerter som det også kaldes, er desserten over alle desserter, hvis man ikke kan få nok chokolade.

Sprød på overfladen og blød i midten – sådan skal en chokoladefondant være. Denne lækre intense chokoladedessert er alle chokoladeelskeres drøm. Bagt med Kage Hvedemel som er perfekt til kager, der skal bages med bagepulver. Du kan læse mere, om hvorfor Kage Hvedemel er det perfekte mel til at bage kager med her.


Opskrift til 10 stk.

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 80 g Finax Kage hvedemel
  • 200 g pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g pasteuriseret æggehvider
  • Olie til at smøre formene med

Del

Print

Fremgangsmåde

      • Hak chokolade og smelt den sammen med smør og sukker i en skål over vandbad.
      • Sigt mel ned i chokoladeblandingen og rør godt.
      • Tilsæt herefter æggeblommer og æggehvider og rør godt.
      • Smør forme med olie eller smør.
      • Fordel dejen i formene, skal fyldes 3/4 op.
      • Opbevar dem tildækket i køleskabet, indtil de skal bages – det skal først bages lige inden servering.
      • Bag eventuelt en smagsprøve for at ramme den præcise bagetid.
      • Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180°C (Varmluft 200 °C) i ca. 8-10 minutter. Det er vigtig at kagernes midte er ubagt.
      • Afkøl kagerne i et par minutter.
      • Anrettes i formene eller tages ud og anrettes på en tallerken.
      • Drys evt. med flormelis på toppen og server med råsyltede bær og vanilje is.