bananchoko boller

Choko-bananboller

De lækreste bløde og sprøde choko-bananboller udviklet af dygtige Madblogger Maria Vestergaard.


Opskrift til ca. 12 boller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 50 min.

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 dl naturel yoghurt (eller andet surmælksprodukt)
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. honning
  • 2 modne bananer
  • 75 g mørk chokolade
  • 125 g havregryn
  • 550 g Finax hvedemel

Del

Print

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt yoghurt, salt og honning, og rør godt rundt til alt er opløst.
  3. Mos bananerne og hak chokoladen, og kom det i dejen sammen med havregrynene.
  4. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen og rør godt rundt i dejen til den er ensartet. Dejen skal være forholdsvis ”våd” i konsistensen.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ½ time.
  6. Placer med to skeer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn 220°C  (varmluft 200°C) ovn i ca. 20 min.

Udviklet af dygtige Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk