Brunsviger

Brunsviger – Finax brødblanding

Lav selv en lækker hjemmelavet klassisk brunsviger med Finax Økologiske bolleblanding. Nemt at gå til og altid et hit til børnefødselsdagen, klassefesten eller bare derhjemme til eftermiddagshyggen.


Opskrift til 1 brunsviger

Køkkentid
20 min

Ventetid
1 time 30 min.

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Økologiske Boller
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 4½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)

Remonce:

    • 200 g smør
    • 200 g brun farin
    • 4 spsk. mørk sirup og
    • 2 spsk. majstivelse

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed. Lad dejen hvile i 20 minutter imens fyldet laves.
  3. Bland smør, farin, sirup og majstivelse til en ensartet masse. Det er vigtigt ikke at røre for længe, da sukker krystallerne ødelægges
  4. Rul dejen ud så den passer til en bradepande. Læg dejen op i en bradepande med bagepapir og tryk huller i dejen med fingerne.
  5. Fordel fyldes på dejen og drys med lidt ekstra brun farin. lad brunsvigeren hæve tildækket i 60 minutter.
  6. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.

Har du ikke en Finax Bolleblanding ved hånden, kan du lave din bløddej selv fra bunden, få opskriften her.