Brunkager

Sprøde brunkager, der smager af jul og søde minder.

Ingen jul uden brunkager. Her får du den klassiske opskrift på brunkager. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.


Opskrift til 70-80 stk.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
et døgn

Ingredienser

125 g smør
200 g sirup
125 g sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. potaske
– udrørt i lidt vand
500 g Finax Kage Hvedemel
50 g fint hakkede mandler

Del

Print

  1. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde over jævn varme.
  2. Kanel og nellike røres i gryden, der tages af varmen, hvorefter potaske røres i.
  3. Blandingen afkøles, og mel og mandler tilsættes.
  4. Når dejen er kold nok til at arbejde med, rulles den til stænger, og lægges på køl til næste dag.
  5. Skær stængerne i ensartede tynde skiver, og bag brunkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 190ºC (varmluft 175ºC) i 8-10 minutter.

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.