aeblekage

Bradepandekage med æble og kryddercreme

Bradepandekager er nemt, når du skal bage til mange mennesker, og denne lækre kage med æble og kanelcreme vil med garanti blive et hit.

En bradepandekage er perfekt  til klassen, skovturen, sammenkomsten eller til et lille visit. Denne opskrift rækker til ca. 15-20 børn eller 10-12 voksne. Vi har fået Ditte Julie Jensen til at udvikle en fantastisk børnevenlig og lækker bradepandekage, som med garanti vil blive et stort hit.


Opskrift til 1 bradepande

Køkkentid
40 min.

Ventetid
40 min.

Ingredienser

  • 150 g sukker
    150 g blødt smør
    3 æg, str. M/L
    100 g ren rå marcipan
    225 g Finax hvedemel
    3 stk. bagepulver
    3 æbler, revet i dejen
    2 æbler, til toppen
    2 spsk. sukker
    2 tsk. kanel
  • Kryddercreme
    300 g flormelis
    210 g blødt smør
    340 g neutral flødeost
    1,5 tsk vaniljesukker
    1 tsk stødt kanel
    1/2 tsk stødt kardemomme
    1/2 tsk. stødt ingefær

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røre tid.
  2. Riv marcipanen og vend den i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
  3. Riv tre æbler med skræl ned i dejen, og vend det sammen.
  4. Hæld dejen op i en bradepande (22 x 28 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
  5. Skær to-tre æbler i små skriver og Kom dem op i en skål. Bland 2 spiseskeer sukker og kanel, og drys hen over æblerne. Placer dem på kagens top.
  6. Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft,  i ca. 40 minutter.
  7. Den skal være færdig bagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen med en gaffel eller kødnål, skal slippe kagen uden der hænger dej ved.
  8. Lad kagen køle af i formen inden den frigøres og placeres på et kagefad. Kan også blive i bradepanden, pyntes og serveres i bradepanden.
  9. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, vaniljesukker og krydder, og pisk kun lige akkurat til den er ensartet – ellers piskes flødeosten “i stykker” og cremen vil blive lind.
  10. Hæld cremen op i en sprøjteposen med en stjernetylle. Lav et flot gitter af cremen på kagens top eller afsæt en masse fine små toppe.
  11. Kan dekoreres med lidt guldstøv og spiselige blomster.

aeblekageaeblekage

Opskriften er udviklet af  Ditte Julie jensen – fra den store bagedyst 2015. Få mere inspiration på hendes blog: dittejuliejensen.dk