Bløde boller – Finax brødblanding

Invitér familie og venner på lækre, lune hjemmebagte Finax Boller. Med deres milde smag er de perfekte til fødselsdagen, weekenden, eller når I bare gerne vil hygge jer.


Opskrift til 18 boller

Køkkentid
25 min

Ventetid
1 time 20 min

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Boller
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 4½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: Du kan nemt bruge dejen til at lave lækre kanelsnegle. Så har du en komplet fødselsdags-menu. Få opskriften her og få mere inspiration til fødselsdagen her