blaabaermuffins

Blåbærmuffins med havreklid

Lækre blæbærmuffins med fuldkornsmel og havreklid udviklet af dygtige Ditte Julie Jensen.


Opskrift til ca. 20 muffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

5 æg, str. M/L
300 g flormelis
200 g smør
3 dl sødmælk
1 økologisk citron, skal
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt ingefær
1 knvsp muskatnød
2 tsk bagpulver
300 g Finax hvid hvedemel
100 g Finax havreklid
100 g friske blåbær
100 g hvid chokolade (kan undlades)
2 spsk flormelis (drys)

Del

Print

Lækre blæbærmuffins med fuldkornsmel og havreklid udviklet af dygtige Ditte Julie Jensen. De er ikke lige så muffinsagtige som vi kender dem, men derimod mere grove med god smag!

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og flormelis lyst og luftigt.
  2. Smelt smørret og brun det en anelse.
  3. Tilsæt det brunede smør, mælk og citronskal til æggesnapsen og vend det sammen.
  4. Sigt vaniljesukker, ingefær, muskatnød, bagepulver og mel i en skål og vend havrekild i melblandingen.
  5. Vend det hele sammen med æggesnapsen.
  6. Tilsæt friske blåbær og hakket hvid chokolade.
  7. Fyld 2/3 dele dej i muffinsformene (gerne de høje af slagsen).
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved ved 175 °C varmluft i ca. 20 minutter.
  9. Køl kagerne af og drys dem med flormelis.