Blåbærmuffins med fuldkorn

Disse skønne og smagfulde blåbærmuffins bliver revet væk hjemme hos Ditte Julie, når hun går i køkkenet og bager. Disse muffins er uden sukker og perfekte til både børn og barnlige sjæle der gerne vil have en snack der mætter.

Ditte Julie har leget med Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel og lavet lækre muffins, der ikke bare er søde men også fulde af fuldkorn. Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel er lys i farven som almindelig hvedemel, men samtidig rig på kostfibre som i almindelig fuldkornsmel, da alle skaldele bevares via en specieludviklet formalingsteknik.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15-20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 muffins

1 vaniljestang
200 g sukker eller Sukrin Gold
60 g blødt smør
180 g Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk
125 g friske blåbær
2 håndfuld Valsemøllen Økologiske Sesam

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og bland det med lidt af sukrinen.
  2. Kom smør, sukrin, vaniljesukrin, hvid hvede fuldkornsmel, bagepulver og salt op i en skål, og rør (gerne med en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer.
  3. Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk.
  4. Når blandingen i skålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i skålen, imens der fortsat røres. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning.
  5. Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne en fast muffinsform med muffinspapir i). Kom ca. 4-5 friske blåbær i hver muffin og drys overfladen med sesam.
  6. Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen