Glutenfri bagels

Opskrift på lækre bagels – med lidt smørreost har du en herlig frokost! Nok til 12 stk.


Opskrift til ca. 12 stykker

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 20 min.

Ingredienser

Del

Print

  1. Opløs gær og Finax Psyllium i vandet og lad det trække i ca. 10 min.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser, men gem lidt melmix til at drysse på bordet.
  3. Ælt dejen grundigt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  4. Lad dejen hvile i skålen i ca. 20 min., dækket med et viskestykke.
  5. Del dejen i 12 stykker på et meldrysset bord. Rul dem til pølser (ca. 2 cm tykke) og sæt enderne sammen så de bliver til ringe.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 30 min.
  7. Kog en stor gryde med vand. Kog hver bagel i vandet i ca. 1 min. på hver side. Læg dem på pladen igen og drys evt. med sesamfrø.
  8. Bages midt i en forvarmet ovn ved 225ºC i ca. 20 min.
  9. Lad dem køle af på en rist.

Tip! Bagels kan med fordel nedfryses.