aebleskiver

Æbleskiver

Der er noget helt særligt over opskrifter, der overleveres i familien. Denne æbleskiveopskrift stammer fra oldemor jensens æbleskiver, og er testet i generationer. God jul.


Opskrift til ca. 25 æbleskiver

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1,5 time

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 250 g Finax hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • ukrydret fedt eller palmin til stegning

Del

Print

  1. Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt, mel, sukker og salt og rør til dejen er jævn.
  3. Del æggeblommer og hvider og kom æggeblommerne i dejen. Gem hviderne.
  4. Rør dejen godt sammen og stil den til hævning i 1-1½ time.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen med dejen.
  6. Tilsæt herefter ½ dl kogende vand t og rør forsigtigt rundt.
  7. Bag æbleskiverne på en æbleskivepande i fedt eller palmin.
  8. Steges i 1,5 min pr. side ved middelvarme. God jul.

aebleskiveraebleskiveraebleskiveraebleskiver