aeblecrumble

Æblecrumble

Den lækreste og nemmeste æblecrumble. Krydret med kanel og kardemomme og kanel, serveret med creme fraiche.


Opskrift til 1 kage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min

Ingredienser

  • 125 g Finax hvedemel
  •  125 g Finax havregryn
  • 1 knivspids salt
  • 50 g sukker
  • 125 g smør i tern
  • 800 g æbler (gerne syrlige madæbler)
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 spsk brun farin

Del

Print

  1. Bland hvedemel, havregryn, salt og sukker sammen i en skål.
  2. Tilsæt smør skåret i tern og smuldr dejen sammen med fingrene.
  3. Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  4. Vend æbletern i kanel, kardemomme og brun farin.
  5. Kom æbletern i et smurt ildfast fad og fordel dejen ud over æblerne.
  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved  210°C (varmluft 200°C). i ca. 25-30 minutter.

Server kagen lun med en creme fraiche

Udviklet af dygtige Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk