NY 100% dansk Ølandsbrød fra Finax

30. maj - 2017

Rustik smag til sommerens picnickurv

Når solen skinner på smukke sommerdage, er der ikke noget bedre end at pakke madkurven og tage ud i det blå. Og med serien af 100% danske brødblandinger fra Finax bliver det ikke nemmere at få friskbagte kvalitetsbrød og boller i sommerhuset eller på ferien. Lige nu udvider Finax med det nordiske, sødmefyldte Ølandsbrød, og redesigner samtidig serien til kvalitetsbevidste og bageglade forbrugere.

Gennemtestet dansk kvalitet
Som gammel landbrugsnation har vi i Danmark tradition for høj kvalitet og stor ekspertise, når det gælder korn og mel. Derfor er Finax 100% dansk, og alle landmænd, som leverer korn til Finax, dyrker deres marker uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler, og viser naturen den omsorg og ansvarlighed, som både den og du har krav på.

Ny rustik blanding til brød og boller
Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort med karakteristisk smag. Melet giver det færdigbagte brød en mørk farve og en let sødmefyldt smag, som i de senere år har gjort meltypen til en stor stjerne i hverdagsbagningen.
Nyheden Ølandsbrød er 100% dansk og nem at håndtere for alle, der elsker ølandshvedens rustikke smag i hverdagsbagningen, og blandingen kan bruges enten til 2 hele brød eller 18 saftige boller.

Bageserie til ethvert køkken
Serien af Finax danske brødblandinger er blevet redesignet, så det bliver endnu nemmere at vælge favoritterne, der alle kommer med medfølgende tørgær, så du kan bage frisk brød, uanset om du er hjemme, i ferielejlighed eller i kolonihaven. Serien omfatter Boller, Grovboller, Kernerugbrød og Grovkernerugbrød og Ølandsbrød – alle med 100% dansk mel.

Ølandsbrød
Hvede, ølandshvede og surdej danner grunden til den nye lækre og saftige Ølandsbrød, som giver saft og kraft til sommerens skovture og madpakker. Den er nem at tage med i sommerhus eller på ferie, for på toppen af pakken medfølger tørgær, så det hele er klar til brug. Blandingen giver 2 hele brød eller ca. 18 boller, så du selv kan vælge, hvad der passer bedst til din familie.

Forhandles hos Dansk Supermarked.

Kender du tørgær?
• Tørgær skal altid blandes grundigt ud i melet, før de øvrige ingredienser til dejen tilsættes.
• 16 gram tørgær er det samme som en almindelig pakke gær med 50 gram.
• Finax tørgær til brødblandingerne indeholder 2×7 gram gær. Det svarer ca. til 2×25 gram frisk gær.
• Væsken skal være samme temperatur, som når du bager med almindeligt gær. Det er cirka 28 grader, undtagen hvis du bager rugbrød. Så skal væsken være 35-37 grader.
• Finax brødblandinger har en sammensætning, der giver tørgæren de bedste betingelser, så du skal ikke være bekymret for, om tørgæren hæmmes af for meget smør/olie, som det fx kan ske, når du bager dine egne fødselsdagsboller.

Om Finax
Finax er for dig, der elsker at bage – hele tiden eller bare engang i mellem, til familien eller bare for dig selv. Med fokus på håndværket, de gode råvarer og den rendyrkede kærlighed til bagning, skaber vi produkter, der smager af mere. Vores bageglæde stammer helt tilbage fra 1899, hvor Valsemøllen blev grundlagt, lige siden dengang har vi leveret vores mel til danske bagerier og dagligvarebutikker. Lige siden dengang har vi været bannerfører for de gode gammeldags mølletraditioner. Vi forarbejder korn til alt fra fx mel og havregryn til spændende specialmel og melblandinger på vores egne møller i Esbjerg, Køge og Svendborg – til lige præcis dig, der elsker at bage.

Følg med på facebook.com/naarduelskeratbage og på Instagram @finaxdk