Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 015 / Bliv bagemester – med Kage Hvedemel

Det er faktisk noget af en kunst at bage luftige kager eller sprøde kiks, men hvis du bruger Finax Kage Hvedemel, når desserten står på din favorittærte, eller bedstemors yndlingssmåkager skal i ovnen, så er du faktisk rigtigt godt på vej.


Der er stor forskel på hvedemel. Så stor, at det faktisk har betydning for dit bagværk. Derfor findes der en slags hvedemel til brød og en til kager. Almindeligt hvedemel med en god og høj glutenkvalitet er bedst til brød og gærdeje. Kage Hvedemel er rig på stivelse og har et lavt glutenindhold og er specifikt beregnet til bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Hvis du vil være sikker på, at din tærtedej ikke sprækker, småkagedejen ikke flyder ud, og din crumble crumbler på den helt rigtige måde, skal du vælge Kage Hvedemel, når du skal bage. Og det er der flere gode grunde til.

Der er mange faktorer, der spiller ind på det færdige bagværk: Dejen skal blandes på den rigtige måde, og både bagetiden og temperaturen skal være korrekt. Men når det handler om mel til fx lagkagebunde og småkager, er melets stivelseskvalitet i kombination med hævemidlet af afgørende betydning for den luftige og saftige tekstur i det færdige bagværk. Jo bedre stivelseskvalitet, jo bedre resultat. Det er også vigtigt, at melet har et forholdsvist lavt proteinindhold. Hvis du bager med mel, der har et højt indhold af protein, vil det resultere i et sejt bid, uensartet krumme og for kraftig opbagning i kiks.

Med Kage Hvedemel får du den kombination af et lavt proteinindhold og en god stivelseskvalitet, som i sidste ende giver dine kager en luftig, saftig og blød struktur, mens kiks og tærtebunde bliver sprøde med et godt knæk. Kage Hvedemel er høstet og malet i Danmark af stivelserig dansk vinterhvede, der netop har et lavt proteinindhold.

For bagnørden: Kom i gang med de udenlandske bageopskrifter
I mange udenlandske opskrifter, specielt amerikanske, bruges der en speciel type mel, nemlig Self Raising Flour. Som det engelske navn antyder, er melet tilsat bagepulver, så det er nemmere at bage med, og du får et mere luftigt resultat. Med Kage Hvedemel kan du lave din egen version af dette mel. Du skal bruge:

200 g Finax Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. fint salt

Bland mel, bagepulver og salt sammen, og så har du din egen Self Raising Flour – lige klar til at eksperimentere og bage med. Husk at opbevare blandingen i en lufttæt beholder, så bagepulveret ikke mister sin virkning.

 

Del

Print