Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 007 / Få succes med Tipo 00

Tipo 00 er en klassisk italiensk meltype, der giver saftige brød med store huller – når alt går godt. Følg vores 5-trins guide og se, hvordan du lykkedes med at bage med Tipo 00-mel.


Foccacia er typisk italiensk brød, sprødt og saftigt med store huller og masser af smag. Det italienske foccacia-brød bliver typisk bagt af dej lavet på Tipo 00-mel. Det er en vårhvede, der er meget fint formalet uden skaldele og kim, Melet har derfor en god bagekraft og stor vandoptagelse.

5 trins guide: sådan får du succes med Tipo 00
Det skal du bruge til en god foccacia dej:
10-20 g gær
20 g groft salt
700 g vand
Lidt olie
1 kg Finax Tipo 00

Sådan gør du:
1. Bland 10-20 g gær, 550 g vand, 1 kg mel og ælt dejen i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk og glat.
2. Fortsæt med at ælte dejen ved lav hastighed og tilsæt så 150 g vand yderligere. Når dejen har optaget alt vandet, tilsæt 20 g groft salt og ælt videre ved mellemste hastighed, til dejen slipper kanten på skålen. Det tager ca. 5-10 minutter.
3. Dejen hældes over i en olieret skål og hæves på køl 6-24 timer – alternativt ved stuetemperatur i 1-2 timer.
4. Efter hævning hældes dejen ud i en smurt form eller ud på et meldrysset bord, hvor den formes til den ønskede brødtype. Vær opmærksom på, at dejen er meget blød og skal blot formes (ikke strammes op).
5. Dejen bages i en forvarmet ovn ved 250 grader, i form, på bageplade på bagepapir eller på en forvarmet bagesten. Bagetider varierer i forhold til størrelse.
Se flere opskrifter med Tipo 00 her >>

Miljo-10

For Bagnørden: et lille ekstra tip om salt
I gærdeje tilsættes salt. Salt virker smagsforbedrende og giver brødet en finere krummestruktur. Salt strammer strammedejen op, men hvis der tilsættes for meget salt, hæmmer det hævningen.

Del

Print