Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 011 / Bag på grill

Grill er meget mere end en god steak og lune pølser. Her kommer vi med en masse gode råd, tips og tricks til dig, der også gerne vil lave brød og bagværk på din kuglegrill.


En god bagesten gør forskellen
Brug en bagesten, når du bager på grill. En almindelig bageplade eller en foliebakke kan ikke tåle den høje varme. Bagestenen derimod er lavet til modstå de høje temperaturer, så brødet får en jævn og ikke for voldsom varmepåvirkning nedefra. Husk, at bagestenen skal være gennemvarm for at få det bedste resultat.

Ekstra fugtighed
Når din dej er færdig med at hæve, kan du fordel dække den til med et fugtig viskestykke i 15 til 30 minutter, inden du bager på grillen. Det medvirker til, at dejen forbliver fugtig, mens skorpen til gengæld bliver lækker sprød, når brødet er bagt.

Let ikke låget
Låget skal altid blive på, også når du bager på grillen. Hver gang du letter på låget, lukker du masser af varme og fugt ud af grillen, så dit brød ikke bliver gennembagt. Så hav tålmodighed og stol på bagetiden i opskriften.

Tjek temperaturen
For et optimalt bageresultat på grill er det en god at have et termometer, så du kan måle temperaturen under bagningen. En tommelfingerregel siger, at brød og kager skal bages ved ca. 210-220 grader, mens en pizza skal bages ved 250 grader.

Har du lyst til at lære mere?
Så kan du med fordel læne dig tilbage og se vores videoer om bagning på grill – fyldt med gode råd og inspiration til hvordan du bager med din grill.

 

 

 

 

Del

Print